Annons:

Dessert

Citronpannacotta med chili och hallon.

Citronpannacotta med chili och hallon.

Ingredienser

  • Citronpannacotta med chili och hallon
  • 1
    st st
    Citron, skal och saft
  • 2
    st st
    Lime, skal och saft
  • 3
    dl dl
    Grädde
  • 1
    dl dl
    Multisocker, som innehåller gelantin
  • Topping
  • 2
    msk msk
    Limoncello likör
  • 4
    nypa nypor
    Choklad & Chilikrydda, Santa Marias
  • 100
    gram gram
    Vit choklad, riven
Toppa med färska hallon eller andra trevliga små bär.

Börja med att blanda ihop alla ingredienser till pannacottan i en kastrull, rör runt, koka upp och låt puttra i ca 1 minut. När det är klart så häller du smeten rätt ner i små glas eller koppar. Ställ svalt i en timme cirka, detta kan för all del förberedas redan dagen innan. Toppingen är lika lätt. Riv och rosta den vita chokladen på 120 grader ugnsvärme i cirka 5-7 minuter… OBS! håll ögonen på chokladen vi vill att den skall bli gyllenbrun, inte bränd. Blanda nu toppingen med  med limoncellon samt krydda efter tycke och smak. Ja, när det är dags att äta är det bara att strössla toppingen över pannacottorna, toppa med lite bär och käka!