Dessert
ost hård
ost mjuk
Tillbehör
Citron- och flädermarmelad.
Citron- och flädermarmelad.
Ingredienser
- Citron- och flädermarmelad
-
6stCitroner, från flädersaftkoket
-
2dlOutspädd flädersaft
-
2dlSyltsocker (innehåller pektin)
Det här receptet ger cirka 4-6 dl marmelad.
För att ingenting skall gå till spillo så tänker jag göra marmelad av citronerna som har fått ligga och gosa till sig i saften. Det blir så klart en citronmarmelad med flädersmak som är fräsch och jättegod. Lyckas spara marmeladen till i höst kan du förnimma försommarn när du öppnar burken, brer marmeladen på en nyrostad macka som du mumsar på tillsammans med en kopp te.
Skär citronskivorna i små bitar eller kör dem hastigt i matberedare. Koka dem med
flädersaft och socker utan lock cirka 10 min, tills marmeladen tjocknar. Häll upp den på rena glasburkar och sätt på locket. Låt svalna och förvara sedan i kylskåpet.

Anette Rosvall