Annons:

Brunch

Choucroute med rökt sidfläsk, korv, dijonsenap och cornichons

Ingredienser

  • Surkål:
  • 100
    gram gram
    rökt sidfläsk, tärnat
  • 1
    st st
    gul lök, fint strimlad
  • 500
    gram gram
    surkål
  • 1
    st st
    äpple, skalat och grovt rivet
  • 1
    msk msk
    kycklingfond
  • 3
    dl dl
    vatten
  • 1
    dl dl
    vitt vin
  • 1 ½
    msk msk
    vinäger
  • 1
    st st
    lagerblad
  • 1
    tsk tsk
    kummin
  • Korv, fläsk och tillbehör
  • 4
    st st
    färska korvar t ex salsicca, bratwurst eller kabanoss
  • 4
    st st
    tjocka skivor rökt sidfläsk
Dijonsenap

Cornichons

Bröd eller kokt potatis

Fräs sidfläsk och lök i en kastrull tills det börjar få färg. Tillsätt resterande ingredienser och låt koka under lock i 45 minuter. Stek mot slutet av koktiden korvarna, enligt anvisning på paketet, och sidfläsket. Servera surkålen med fläsk, korv, senap, cornichons och bröd eller potatis.