Annons:

Bakat Choklad Dessert

Chokladtarte med päron, ganache och kaffekola.

Chokladtarte med päron, ganache och kaffekola.

Ingredienser

  • Chokladtarte med päron, ganache och kaffekola.
  • 2
    st st
    äggula, rumstemperade
  • 6
    msk msk
    strösocker
  • 100
    gram gram
    smör, iskallt
  • 2
    dl dl
    vetemjöl
  • 1
    tsk tsk
    bakpulver
  • ½
    dl dl
    Kakao
  • Mjölkchokladganache
  • 200
    gram gram
    mjölkchoklad
  • 2
    dl dl
    grädde
  • 1
    nypa nypor
    salt
  • 2
    msk msk
    kaffe, starkt och kallt
  • Kaffekolasås
  • 1
    dl dl
    vispgrädde
  • ½
    dl dl
    Mörk sirap
  • ½
    dl dl
    Muscovadosocker, mörkt
  • Gräddkräm
  • 2
    dl dl
    Vispgrädde
  • 1
    dl dl
    Creme Fraiche
  • 1
    nypa nypor
    Vaniljsocker

Börja med att nypa ihop alla ingredienser till mördegen. När du har en deg plattar du ut den, plastar in den och lägger den i kylen medan du fixar resten. När alla andra ingredienser är klara så är det dags att baka av din tarte-botten. Kavla ut degen till 0,5 cm. Klä en 22 cm springform med löstagbar kant. Låt degen hänga över kanten, baka av den i 15 minuter i 185 grader. Skär försiktigt bort överhänget, nu får du en perfekt rakt kant, låt bottnen svalna och fyll den sedan med ganache, gräddkräm, päron, sås och toppa med rostad choklad.

Koka in päronen enligt receptet här du väljer så klart själv vilken smaksättning du vill ha på dem.

Sedan är det dags för att fixa ganachen, hacka chokladen i små bitar och lägg i en plastbunke. Koka upp grädden och häll den het över chokladen. Rör om tills alla bitar är helt smälta och ställ den sedan svalt ett tag.

Rosta den vita chokladen genom att först riva den grovt på ett bakplåtspapper och sedan låta den gå i ugnen i 185 grader i högst 7 minuter. Håll ögonen på den den skall bara bli gyllenbrun!

Såsen är lätt som en plätt, häll alla ingredienser i en kastrull och koka tills allt socker smält, låt den svalna.

Vispa till sist grädde och creme fraiche, smaksätt med lite vanilj.

Servera och njut!