Annons:

Bakat Choklad Dessert

Chokladtårta med ganache

Fantastiska tårtbottnar där receptet även fungerar till cupcakes eller sockerkaka.

Ingredienser

  • Tårtbottnar 14 bitar
  • 330
    gram gram
    vetemjöl
  • 450
    gram gram
    strösocker
  • 120
    gram gram
    kakao
  • 10
    gram gram
    bikarbonat
  • 10
    gram gram
    bakpulver
  • 12
    gram gram
    vaniljsocker
  • 10
    gram gram
    salt
  • 3
    st st
    ägg, rumsvarma
  • 350
    gram gram
    mjölk, rumsvarm
  • 180
    gram gram
    vegetabilisk olja
  • 300
    gram gram
    kokande vatten
  • Ganache
  • 500
    gram gram
    mörk choklad 56%
  • 50
    gram gram
    smör, mjukt
  • 500
    gram gram
    grädde
  • 75
    gram gram
    glykos

Tårtbottnar 14 bitar

Sätt ugnen på 150 grader, varmluftfunktion. Smöra och mjöla kanterna på 3 springformar, 22 cm i diameter. Täck bottnarna med bakplåtspapper. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ihop ägg, mjölk och olja lite lätt i en annan bunke. Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen och rör ner vattnet. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter. Känn med en sticka att bottnarna är genomgräddade. Låt dem svalna helt och ta sedan ut dem ur formarna.

Ganache

Koka upp glykos med grädde och eventuella kryddor. Sila över chokladen och rör slät. Tillsätt smöret och mixa slät med stavmixer. Plasta ytan med plastfilm så inget skinn eller kondens bildas.