Bakat
Choklad
Dessert
Chokladtårta med ganache
Fantastiska tårtbottnar där receptet även fungerar till cupcakes eller sockerkaka.
Ingredienser
- Tårtbottnar 14 bitar
-
330gramvetemjöl
-
450gramströsocker
-
120gramkakao
-
10grambikarbonat
-
10grambakpulver
-
12gramvaniljsocker
-
10gramsalt
-
3stägg, rumsvarma
-
350grammjölk, rumsvarm
-
180gramvegetabilisk olja
-
300gramkokande vatten
- Ganache
-
500grammörk choklad 56%
-
50gramsmör, mjukt
-
500gramgrädde
-
75gramglykos
Tårtbottnar 14 bitar
Sätt ugnen på 150 grader, varmluftfunktion. Smöra och mjöla kanterna på 3 springformar, 22 cm i diameter. Täck bottnarna med bakplåtspapper. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ihop ägg, mjölk och olja lite lätt i en annan bunke. Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen och rör ner vattnet. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter. Känn med en sticka att bottnarna är genomgräddade. Låt dem svalna helt och ta sedan ut dem ur formarna.
Ganache
Koka upp glykos med grädde och eventuella kryddor. Sila över chokladen och rör slät. Tillsätt smöret och mixa slät med stavmixer. Plasta ytan med plastfilm så inget skinn eller kondens bildas.