Annons:

Bakat Choklad

Chokladpepparkakor

De här pepparkakorna har en liten ton av choklad is sig. Om du vill ha helt klassiska så tar du bara bort kakaon i receptet. Lycka till!

Ingredienser

  • Anettes Chokladpepparkakor
  • 200
    gram gram
    Brun farin
  • 1 ½
    dl dl
    Mörk sirap, drygt (alltså några extra droppar)
  • 250
    gram gram
    Smör
  • 4
    msk msk
    Kakao
  • 1
    msk msk
    Kanel
  • 1
    msk msk
    Ingefära, mald
  • ½
    msk msk
    Nejlika, mald
  • 1
    msk msk
    Kardemumma, mald
  • ½
    msk msk
    Bikarbonat
  • 12
    dl dl
    Vetemjöl

Värm farin och sirap i en kastrull på spisen, lägg i smöret och rör tills smöret smält. Ställ kastrullen åt sidan och låt blandningen svalna helt. Bland under tiden ihop kryddor och sikta mjöl och bikarbonat. När den bruna sirapsblandningen är sval rör du ned kryddorna och sedan den siktade mjölblandningen. När du har en deg formar du en rulle av degen, plastar in den och lägger den i kylskåpet i minst en halvtimme, men degen håller sig ett bra tag. Jag brukar baka ut en plåt åt gången då blir det inte lika jobbigt. När du skall baka ut så skär du tunna ifrån rullarna lägger ut på bakplåtspapper och bakar av kakorna i 8-10 grader i 200 grader.

Förvara kakorna i en lufttät burk, och du! Göm den väl om du vill ha några kakor kvar till jul!