Annons:

Choklad Dessert

Chokladpannacotta med chokladmandelkaka, maltesers och färska hallon

Ingredienser

  • Chokladmandelkaka:
  • 325
    gram gram
    mandelmassa
  • 1
    msk msk
    glykos
  • 5
    st st
    ägg
  • 100
    gram gram
    mjölkchoklad
  • 100
    gram gram
    osaltat smör
  • ½
    tsk tsk
    salt
  • 1
    dl dl
    vetemjöl
  • Chokladpannacotta:
  • 1
    st st
    gelatinblad
  • 5
    dl dl
    vispgrädde
  • 4
    msk msk
    strösocker
  • 300
    gram gram
    mörk choklad, ca 60%
  • Dekorering:
  • 100
    gram gram
    Maltesers
  • 250
    gram gram
    färska hallon

Chokladmandelkaka:

Mikra mandelmassan så den blir ljummen och blanda den med glykosen i matberedare med vinge eller rör för hand. Tillsätt äggen väldigt försiktigt lite i taget. Smält chokladen och blanda ut den med det rumstempererade smöret och blanda sedan försiktigt ner det i smeten. Avsluta med att röra i de torra ingredienserna. Fyll i en sockerkaksform och grädda i ugn på 160 grader i 45-60 minuter eller tills kakan inte längre är kladdig i mitten.

Chokladpannacotta:

Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka vispgrädden med strösocker, ta kastrullen från plattan, och rör ner gelatinbladet. Häll grädden över den hackade chokladen och mixa slätt.

 

Montering

Ta fram 8 glas. Fyll glasen med hälften av pannacottasmeten, ställ kallt och låt stelna. Skiva mandelkakan och stansa ut rundlar som passar glasen. Lägg i en rundel i varje glas och två-tre malteserkulor. Häll på resten av panacottasmeten. Ställ kallt och låt stelna. Dekorera glasen med färska hallon och malteserkulor.