Chokladpannacotta med chokladmandelkaka, maltesers och färska hallon
Ingredienser
- Chokladmandelkaka:
-
325grammandelmassa
-
1mskglykos
-
5stägg
-
100grammjölkchoklad
-
100gramosaltat smör
-
½tsksalt
-
1dlvetemjöl
- Chokladpannacotta:
-
1stgelatinblad
-
5dlvispgrädde
-
4mskströsocker
-
300grammörk choklad, ca 60%
- Dekorering:
-
100gramMaltesers
-
250gramfärska hallon
Chokladmandelkaka:
Mikra mandelmassan så den blir ljummen och blanda den med glykosen i matberedare med vinge eller rör för hand. Tillsätt äggen väldigt försiktigt lite i taget. Smält chokladen och blanda ut den med det rumstempererade smöret och blanda sedan försiktigt ner det i smeten. Avsluta med att röra i de torra ingredienserna. Fyll i en sockerkaksform och grädda i ugn på 160 grader i 45-60 minuter eller tills kakan inte längre är kladdig i mitten.
Chokladpannacotta:
Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka vispgrädden med strösocker, ta kastrullen från plattan, och rör ner gelatinbladet. Häll grädden över den hackade chokladen och mixa slätt.
Montering
Ta fram 8 glas. Fyll glasen med hälften av pannacottasmeten, ställ kallt och låt stelna. Skiva mandelkakan och stansa ut rundlar som passar glasen. Lägg i en rundel i varje glas och två-tre malteserkulor. Häll på resten av panacottasmeten. Ställ kallt och låt stelna. Dekorera glasen med färska hallon och malteserkulor.