Annons:

Choklad Dessert

Chokladmousse med rårörda hallon

Ingredienser

  • Chokladmousse med rårörda hallon:
  • 100
    gram gram
    mörk choklad, i bitar
  • 1
    msk msk
    starkt nybryggt kaffe
  • 2
    st st
    äggulor
  • 3
    dl dl
    vispgrädde
  • 200
    gram gram
    hallon
  • 2
    msk msk
    socker

Smält chokladen i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Rör ner kaffe och äggulor i chokladen. Låt blandningen svalna. Vispa grädden tjock och krämig men inte för hårt, då blir moussen grynig. Vänd ner hälften av grädden i chokladen och blanda väl. Tillsätt resten av grädden och blanda med stora luftiga tag. Häll upp moussen i en skål eller i portionsformar. Låt den stelna i kylskåpet cirka 3 timmar. Rör ihop hallon och socker, låt stå en stund och rör igen tills sockret börjat lösa upp sig.