Annons:

Dessert

Chokladkräm gjord på Valrhona Dulcey

Pimpa dina tårtor, bakelser och efterrätter med denna fantastiska kräm!

Ingredienser

  • Chokladkräm gjord på Valrhona Dulcey
  • 210
    gram gram
    Standardmjölk
  • 210
    gram gram
    grädde
  • 50
    gram gram
    socker
  • 1
    st st
    vaniljstång
  • 100
    gram gram
    äggula
  • 225
    gram gram
    Valrhona Dulcey choklad

Koka upp mjölk, grädde, socker och vanilj. Låt stå och dra en stund. Plocka sedan ur vaniljstången och vispa ner gräddmjölken i äggulan. Värm blandningen till 82 grader under konstant omrörning. Använd termometer. När blandningen är varm, häll över blandningen i chokladen genom finmaskig sil. Rör om tills den är helt blandad och slät. Låt stå i kylen övernatten och lägg sedan upp krämen i spritspåse.

Serveringstips

På bilden serveras chokladkrämen med mandelsmulor, färska hallon, lakritsmaräng smaksatt med citron och citronmeliss.