Dessert
Chokladkräm gjord på Valrhona Dulcey
Pimpa dina tårtor, bakelser och efterrätter med denna fantastiska kräm!
Ingredienser
- Chokladkräm gjord på Valrhona Dulcey
-
210gramStandardmjölk
-
210gramgrädde
-
50gramsocker
-
1stvaniljstång
-
100gramäggula
-
225gramValrhona Dulcey choklad
Koka upp mjölk, grädde, socker och vanilj. Låt stå och dra en stund. Plocka sedan ur vaniljstången och vispa ner gräddmjölken i äggulan. Värm blandningen till 82 grader under konstant omrörning. Använd termometer. När blandningen är varm, häll över blandningen i chokladen genom finmaskig sil. Rör om tills den är helt blandad och slät. Låt stå i kylen övernatten och lägg sedan upp krämen i spritspåse.
Serveringstips
På bilden serveras chokladkrämen med mandelsmulor, färska hallon, lakritsmaräng smaksatt med citron och citronmeliss.