Annons:

Bakat Choklad Dessert

Chokladfondant

Ingredienser

  • Chokladfondant
  • 4
    msk msk
    kakao
  • 50
    gram gram
    vit choklad
  • 200
    gram gram
    mörk choklad (70%)
  • 200
    gram gram
    smör + lite extra till formarna
  • 4
    st st
    ägg
  • 3
    st st
    äggulor
  • 90
    gram gram
    (drygt 1 dl) farinsocker
  • 25
    gram gram
    (knappt 1/2 dl) vetemjöl

Smöra de 8 puddingformarna som rymmer 1 1/2 dl. Pudra i kakao och rulla/skaka formarna så att de täcks med kakao på insidan. Häll ut kakao som inte fastnar. Sätt ugnen på 180 grader. Smält vit och mörk choklad tillsammans med smöret över vattenbad. Vispa ägg, äggulor och socker vitt och pösigt över ett annat vattenbad. Rör ner mjölet i den smälta chokladen tills allt är väl blandat. Vänd ner blandningen i äggmixen, var inte rädd för att vända ur luft ur smeten, det är viktigt att allt blandas ut ordentligt. Häll upp i formarna och lämna minst 1 cm kvar till kanten. Sätt dem på en bakplåt och grädda i 9-10 min tills chokladfondanten fått en skorpa på toppen och börjar släppa runt kanten. Låt vila i 30 sekunder innan du stjälper upp dem på tallrikar. Servera med glass, grädde eller bär om du vill.