Annons:

Choklad Dessert

Chili- och rosépepparmarinerad ananascarpaccio

Chili- och rosépepparmarinerad ananascarpaccio med vit chokladkräm

Ingredienser

  • Ananascarpaccio
  • ½
    st st
    Ananas, färsk
  • Lag
  • 2
    dl dl
    Vatten
  • 1
    dl dl
    Strösocker
  • 3
    msk msk
    Ouzo, eller annan lakritsdoftande sprit
  • 1
    msk msk
    Rosepepper, hela korn
  • 1
    st st
    Röd chilifrukt, fint hackad
  • 1
    st st
    Stjärnanis
  • Chokladkräm
  • 150
    gram gram
    Vit choklad
  • 1
    st st
    Äggula
  • ½
    dl dl
    Florsocker
  • 2
    dl dl
    Creme Fraiche

 

Den här desserten går att förbereda ett par dagar i förväg. Var noga med att köp en kravmärkt ananas, det andra är så hiskeligt besprutade.

Koka upp ingredienserna till lagen och låt den svalna. Skala ananasen och skär i så tunna skivor som du bara kan, jag använde en mandolin. Lägg skivorna i lagen och låt dem stå kallt i minst en timme, men gärna några dagar så att smakerna gifter sig.

Smält chokladen över ett vattenbad, vispa ihop chokladen med äggulan. Tillsätt florsocker och creme fraiche, vispa ihop till en slät kräm och ställ den i kylskåpet i minst 1 timme, men den håller sig i en plastad skål eller en plastlåda i några dagar.

När allt är klart tar du dina fina ananansskivor och lägger upp på en fin assiette, häll lite socker lag över och var noga med att få med lite chili och lite rosépeppar på varje tallrik. Överst gör du ett ägg utav chokladkrämen. Tag två matskedar, skölj dem i varmt vatten och dra krämen mellan skedarna tills du har ett fint chokladägg.