Annons:

Grönsaker/Vegetariskt Kryddstarkt Småplock

Chili-cheesetops/Chilipoppers

Mumsiga chilipoppers att njuta som snacks eller på buffén!

Ingredienser

Gör så här:

Riv osten grovt och blanda den med Philadelphia och peppar till en smet.

Skär den picklade chilin i bitar.

IMG_6346IMG_6348

Forma små bollar i köttbullsstorlek och lägg lite chili i varje boll.

IMG_6350IMG_6351

Häll upp mjöl, vispat ägg, och en blandning av ströbröd och panko i 3 olika skålar.

Rulla varje boll i vetemjöl, sen ägg och sist i ströbröd/panko-blandningen. Se till att varje boll täcks ordentligt.

IMG_6352IMG_6353IMG_6355

Jag gjorde även några avlånga rackare utan chili till barnen. När du rullat alla i ströbrödet fryser du dom i frysen i 60 minuter innan det är dags för fritering.

IMG_6359

Ett bra tips är att göra dubbel sats och ha ett gäng liggandes i frysen som man tar fram och friterar när suget blir för stort=)

Hetta sen upp oljan till 180 grader och fritera några stycken åt gången i 3-4 minuter tills de är gyllenbruna.

Låt de rinna av på papperoch svalna lite och ät de sedan medans de är varma.

IMG_6397