Annons:

Fågel Kryddstarkt

Chicken Tikka Masala

Ingredienser

  • Chicken Tikka Masala:
  • 2
    tsk tsk
    färsk ingefära, fint riven
  • 2
    tsk tsk
    riven eller pressad vitlök
  • 1 ½
    dl dl
    + 1 dl naturell yoghurt
  • ½
    tsk tsk
    cayennepeppar
  • 2
    tsk tsk
    garam masala
  • 4
    st st
    kycklingfiléer
  • 2
    msk msk
    olja
  • 1
    st st
    citron
salt
peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset. Skala och riv ingefäran och vitlöken i en skål. Blanda 1,5 dl av yoghurten med cayennepepparn och garam masala i en plastpåse. Skär kycklingen i grova bitar och lägg ner i yoghurtblandningen. Marinera minst 5 min men gärna över natten. Ta upp kycklingbitarna och skaka av överflödig marinad. Lägg bitarna i en smord ugnsfast form och stek 20 minuter i ugnen eller tills kycklingen fått lite färg. Häll resten av yoghurten i påsen och blanda den med den resterande marinaden. Häll yoghurtsåsen i en liten kastrull och hetta upp den. Den måste koka någon minut eftersom det legat rå kyckling i. Smaka av med salt, peppar och kanske lite pressad citron. Servera kycklingen med såsen, riset, citronklyftor och en sallad.