Annons:

Brunch Buffémat

Cheesecake med kallrökt lax och pepparrot

Ingredienser

  • Botten:
  • 200
    gram gram
    kavring
  • 75
    gram gram
    smör, smält
  • Fyllning:
  • 200
    gram gram
    kallrökt lax, finhackad
  • 1
    st st
    liten rödlök, finhackad
  • ½
    dl dl
    dill, hackad
  • 2
    msk msk
    färskriven pepparrot
  • 250
    gram gram
    kesella 10%
  • 3
    dl dl
    gräddfil
  • 4
    st st
    gelatinblad
  • Garnering:
  • 200
    gram gram
    kallrökt lax
  • 1
    st st
    citron
salt
dill

Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop. Häll över i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Tryck ut smulorna över botten och en bit upp på formens kant. Ställ formen minst 1 timme i kylen. Blanda med lax, lök, dill, pepparrot, kesella och det mesta av gräddfilen. Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Lyft upp och låt smälta på svag värme i en liten kastrull. Ta från värmen och blanda i resten av gräddfilen. Rör noga ner gelatinsmeten i laxröran. Smaka av med salt. Bred ut fyllningen över bottnen. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst 4 timmar. Vid servering: Ta ut cheesecaken en stund före servering. Garnera med laxrosor, citron och dill.