Brunch
Buffémat
Cheesecake med kallrökt lax och pepparrot
Ingredienser
- Botten:
-
200gramkavring
-
75gramsmör, smält
- Fyllning:
-
200gramkallrökt lax, finhackad
-
1stliten rödlök, finhackad
-
½dldill, hackad
-
2mskfärskriven pepparrot
-
250gramkesella 10%
-
3dlgräddfil
-
4stgelatinblad
- Garnering:
-
200gramkallrökt lax
-
1stcitron
salt
dill
dill
Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop. Häll över i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Tryck ut smulorna över botten och en bit upp på formens kant. Ställ formen minst 1 timme i kylen. Blanda med lax, lök, dill, pepparrot, kesella och det mesta av gräddfilen. Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Lyft upp och låt smälta på svag värme i en liten kastrull. Ta från värmen och blanda i resten av gräddfilen. Rör noga ner gelatinsmeten i laxröran. Smaka av med salt. Bred ut fyllningen över bottnen. Täck med plastfolie och låt stå i kylen minst 4 timmar. Vid servering: Ta ut cheesecaken en stund före servering. Garnera med laxrosor, citron och dill.