Annons:

Dessert

Cheesecake med brieost och hjortronsorbet

Ingredienser

  • Cheesecake med brieost:
  • 200
    gram gram
    grädde
  • 150
    gram gram
    vit choklad, hackad
  • 300
    gram gram
    brieost utan kanter
  • 300
    gram gram
    philadelphiaost
  • 2
    msk msk
    matyoghurt
  • 1 ½
    st st
    blad gelatin, blötlagt i kallt vatten
  • Hjortronsorbet:
  • 280
    gram gram
    sockerlag
  • 400
    gram gram
    hjortron
  • ½
    st st
    vaniljstång, delad på längden
  • 1
    st st
    gelatinblad, blötlagt i kallt vatten

Cheesecake:

Koka grädden och chokladen rör i chokladen så den smälter. Tillsätt brieost, philadelphiaost och matyoghurt, mixa allt i en mixer eller med en stavmixern. Rör ned det blötlagda gelatinet. Häll upp smeten i spritspåse och kyl i kylskåp.

Hjortronsorbet:

Koka upp hjortron, sockerlag samt vaniljstången. Plocka ur vaniljstången. Mixa allt i en kannmixer alternativt med stavmixer. Sila smeten och rör i det blötlagda gelatinet. Kyl ner. Kör av i glassmaskinen alt rör om i bunken i frysen var 30-45 min.

Serveringstips:

Spritsa ostmassan direkt på tallrik och platta ev till den med en varm sked. Ägga sorbet och lägg ovanpå. Servera med t ex krossade drömmar, yoghurtcrisp, färska hjortron och chokladdekor.