Annons:

Bakat Choklad Dessert

Cheesecake med björnbär och choklad

En fyllig Cheesecake med choklad o björnbär som dyker upp som små juveler i varje tugga.

Ingredienser

  • Cheesecake med björnbär och choklad.
  • Botten
  • 200
    gram gram
    Chokladkex, jag använde Oreos utan fyllning
  • 75
    gram gram
    Smör, smält
  • Fyllning
  • 600
    gram gram
    Philadelfiaost
  • 2 ½
    dl dl
    Creme Fraiche
  • 200
    gram gram
    Mörk choklad, smält
  • 1
    dl dl
    Grädde
  • 1
    dl dl
    Farinsocker
  • 1
    dl dl
    Strösocker
  • 3
    Ägg, gärna ekologiska
  • 250
    gram gram
    Björnbär, vända i lite potatismjöl
Garnera med björnbär, citronmeliss och florsocker

Sätt ugnen på 160 grader. Smöra en springform (25 cm diameter).

Börja med att göra pajskalet. Blanda choklad med det smälta smöret. Tumma ut degen i en ugnsfast form och grädda den i 10 minuter. Ta ut den ur ugnen och låt den svalna medan du gör fyllningen.

Vispa philadelphiaost och crème fraiche mjukt och smidigt. Försök att vispa utan att få in så mycket luft i smeten, tillsätt socker och ägg i omgångar tills det är krämigt. Tillsätt sedan den smälta chokladen. Blanda ordentligt och skrapa med en slickepott så att inget ligger oblandat i botten av skålen.

Häll nu fyllningen över skalet, och tryck sedan ned de potatismjölpudrade bären i kakan. Grädda hela baletten i 1 timme och 10 minuter. Kakan är klar när kanterna är fasta och mitten rör sig lite när du skakar på formen. När kakan är färdiggräddad ska den stå och svalna i ugnen med ugnsluckan öppen i ytterligare 1 timme. Efter det sätter du plastfolie på kakan och låter den stå i kylskåpet i 12 timmar, så att smakerna sätter sig. Före servering dekorerar du med färska björnbär, lägger på lite vackra citronmelissblad och siktar sedan florsocker över, du kan du gärna låta kakan stå i rumstemperatur i en kvart till en halvtimme, den är godast när den är rumsvarm.