Champinjon Vindaloo
Ingredienser
Finhacka gul- & vitlök för att sedan fräsa dem i valfri generös mängd fett i någon minut i en rymlig gryta.
Sänk temperaturen och släng i nejlikor, kardemumma, spiskummin, kanelstängerna, ingefäran, vitpepparn & sambal oleken. Fortsätt steka i ca 5 minuter.
Kvarta champinjonerna och häll ner dem i grytan tillsammans med sojan.
Höj temperaturen och stek på ordentligt tills svampen fått lätt brun färg. Rör om med jämna mellanrum. Det kan ta en stund beroende på hur mycket vätska som finns i champinjonerna.
Sänk värmen & tillsätt sedan krossad tomat och tomatpuré. Tärna upp resterande grönsaker: morot, paprika, blekselleri och häll i det tillsammans med belugalinser, lagerblad, dijonsenap, grönsaksbuljong & balsamvinäger. Grovhacka även koriandern och låt den koka med. Låt grytan puttra i ca 1h eller tills linserna fått en önskad konsistens.
Smaka av med salt, peppar & till sätt eventuellt mer sambal olek till önsakad hetta. Servera gärna Vindaloon med hackad persilja och råris.

AnnaAntonia från Kafé Klavér