Annons:

Fisk Grönsaker/Vegetariskt Skaldjur

Chablissås á la Anders, bästa fisksåsen!

Vi är många som älskar sås, och som tycker att det faktiskt inte kan bli för mycket av den varan på tallriken.

Ingredienser

Grunden till den här såsen har jag fått utav kocken Anders som jobbar och lagar mat med den äran på Johan Lidby Vinhandel. När jag använder andras recept så brukar jag först och främst alltid tala om det. För ära den som äras skall. Sedan brukar jag nästan alltid ändra för att receptet skall passa min smak lite bättre. Men som grundsås är den här faktiskt oslagbar och jag har aldrig gjort något i huvudreceptet. Det jag brukar göra är att smaksätta såsen. Till exempel kan jag tillsätta lite fint hackad dragon, kanske lite gräslök och löjrom eller fint rivet citronskal och hackad färsk dill beroende på vilken sorts fisk jag skall äta.

Gör så här:

Reducera vitt vin och den finhackade löken i en kastrull tills bara ½ dl återstår. Tillsätt sedan buljongen och låt reducera i ca 5 min. Tillsätt grädden och koka ihop i ca 5 min. Nu skall du montera ner det rumsvarma smöret i såsen. Smaksätt med salt, vitpeppar och eventuellt någon annan smaksättning. Om du nu tycker att såsen är för tunn, red av med litet maizena utrört i lite kallt vatten och koka upp. Smaka av igen och servera till din fisk.

Smaklig spis!