Annons:

Fisk

Ceviche

Ingredienser

  • Ceviche:
  • 500
    gram gram
    vit fast fisk, superfärsk
  • 3
    st st
    citroner, saften
  • 1
    st st
    lime, saften
  • 1
    knippe knippen
    färsk koriander
  • 1
    st st
    jalapeno, färsk skuren rakt ner i cirklar (med frön för mer hetta, utan frön för mindre hetta)
  • 2
    st st
    avokado, i bitar
  • 1
    st st
    morot, julienne
  • 1
    st st
    jicama eller flera majrovor, julienne
salt och peppar

Skär fisken i små bitar och pressa färsk citronsaft och lime över fisken, fisken ska täckas helt. Lägg i jalapeno och lite skuren färsk koriander, ställ i kylen ca 45-60 minuter. Fisken skall vara nästan kritvit när den är klar.

Varva morot, jicama, fisk och avokado i glas. Servera med tortillachips och en tomatsalsa.