Annons:

Vilt

Carpaccio på reninnerfilé med syltade kantareller och lingonchutney

Ingredienser

  • Carpaccio på reninnerfilé med syltade kantareller och lingonchutney
  • 500
    gram gram
    reninnerfilé
  • Syltade kantareller:
  • 100
    gram gram
    kantareller
  • 2
    st st
    timjan, kvistar
  • 4
    st st
    vitpepparkorn
  • 2
    st st
    enbär
  • 3
    st st
    kryddnejlikor
  • 2
    st st
    lagerblad
  • 1
    dl dl
    ättika
  • 2
    dl dl
    socker
  • 3
    dl dl
    vatten
  • Lingonchutney:
  • 2
    dl dl
    lingon, färska eller frysta
  • 1
    st st
    rödlök, finhackad
  • 1
    dl dl
    balsamvinäger
  • 2
    msk msk
    honung
  • 2
    st st
    lagerblad
  • 1
    bit bitar
    kanelstång
  • 4
    st st
    kryddnejlikor
  • 1
    krm krm
    salt
  • 1
    msk msk
    smör

Carpaccio på reninnerfilé

Ta fram reninnerfilén ur frysen och låt den tina något. Putsa köttet fri från hinnor. Skär lövtunna skivor med en vass kniv och fördela köttet på fyra tallrikar. Strö lite flingsalt och nymalen svartpeppar över. Lägg på de syltade kantarellerna, lingonchutneyn, hyvlad Västerbottenost och brysselkålsbladen. Avsluta med några droppar brynt smör.

Syltade kantareller

 

Rensa kantarellerna och lägg dem i en skål. Koka ihop alla ingredienser till lagen och häll den över kantarellerna. Täck skålen med plastfilm och låt stå i några timmar.

Lingonchutney

Smält smöret och fräs lök, lagerblad, kanelstång och kryddnejlikor 4-5
min utan att det bränns. Tillsätt lingon, honung, balsamvinäger och salt. Sjud 20-30 min tills vätskan kokat in och chutneyn fått en fastare konsistens. Låt svalna innan du häller upp på burk.