Bakat
Carinas vaniljbullar
Ingredienser
- Carinas vaniljbullar ca 30 st:
-
50gramsmör
-
5dlmjölk
-
50gramjäst
-
1 ½dlsocker
-
2tskmalen kardemumma (mortla gärna hel kardemumma)
-
1krmsalt
-
15dlvetemjöl
- Fyllning:
-
1 ½dlsocker
-
½dlvaniljsocker
-
200gramsmör
- Pensling:
-
1stägg
pärlsocker
Smält smör och häll i mjölken, värm till 37 grader. Rör ut jästen i mjölken. Häll i socker, kardemumma och salt. Blanda i nästan allt vetemjöl och knåda till en smidig deg. Låt jäsa ca 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop fyllningen. Dela degen i 2 bitar, kavla ut och bred på fyllningen. Rulla ihop och dela i ca 15 bitar per rulle. Låt jäsa ca 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda 10-12 minuter.