Annons:

Bakat

Carinas vaniljbullar

Ingredienser

  • Carinas vaniljbullar ca 30 st:
  • 50
    gram gram
    smör
  • 5
    dl dl
    mjölk
  • 50
    gram gram
    jäst
  • 1 ½
    dl dl
    socker
  • 2
    tsk tsk
    malen kardemumma (mortla gärna hel kardemumma)
  • 1
    krm krm
    salt
  • 15
    dl dl
    vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1 ½
    dl dl
    socker
  • ½
    dl dl
    vaniljsocker
  • 200
    gram gram
    smör
  • Pensling:
  • 1
    st st
    ägg
pärlsocker

Smält smör och häll i mjölken, värm till 37 grader. Rör ut jästen i mjölken. Häll i socker, kardemumma och salt. Blanda i nästan allt vetemjöl och knåda till en smidig deg. Låt jäsa ca 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop fyllningen. Dela degen i 2 bitar, kavla ut och bred på fyllningen. Rulla ihop och dela i ca 15 bitar per rulle. Låt jäsa ca 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda 10-12 minuter.