Annons:

Pasta

Carbonara med musslor och sidfläsk

Ingredienser

  • Carbonara med musslor och sidfläsk
  • 1
    kg kg
    blåmusslor, sköljda
  • 1
    st st
    gul lök, fint hackad
  • 1
    klyfta klyftor
    vitlök, fint hackad
  • 200
    gram gram
    rökt eller rimmat fläsk, tärnat
  • 400
    gram gram
    bandpasta
  • 2
    st st
    gula lökar, skalad och finhackade
  • 2
    klyfta klyftor
    vitlök, finhackade
  • ½
    dl dl
    olja
  • 1
    knippe knippen
    finhackad bladpersilja
  • 4
    st st
    ägg
  • 1
    dl dl
    vispgrädde
  • 3
    dl dl
    riven parmesan
vitt vin eller fiskbuljong
salt
peppar

Borsta och skölj musslorna noga, släng bort de som inte genast sluter sig när du knackar dem i diskbänken. Fräs vitlöken och löken i smör eller olja. Häll i musslorna och fräs dem någon minut. Häll på en bottenskyla vitt vin eller fiskbuljong, lägg på ett lock och koka musslorna i 3–4 minuter eller tills de öppnat sig. Låt musslorna svalna och ta sedan ur dem ur skalen.

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Stek fläsket knaprigt i en stekpanna och låt vitlöken och löken fräsa med mot slutet. Vispa samman ägg grädde och hälften av osten. Häll av vattnet från pastan och rör ner fläskblandningen. Rör ner äggblandningen och rör kraftigt till en krämig konsistens. Blanda pastan med musslor och persilja. Smaka av med salt och peppar. Servera direkt och strö över resten av osten.