Annons:

Buffémat Fågel Fläskkött

Caesarsallad med bacon och kyckling

Caesarsallad med bacon och kyckling

Ingredienser

  • Caesarsallad:
  • 8
    st st
    kycklinglår, dela varje lår i tre
  • 8
    st st
    skivor bacon
  • 2
    st st
    huvuden romansallad
  • Krutonger:
  • 2
    st st
    skivor vitt bröd
  • ½
    dl dl
    olivolja
  • Caesardressing:
  • 1
    st st
    ägg
  • 1
    msk msk
    vitvinsvinäger
  • 3
    st st
    sardeller, mosade
  • 1
    tsk tsk
    dijonsenap
  • 1
    krm krm
    salt
  • ½
    krm krm
    svartpeppar
  • ½
    st st
    vitlöksklyfta, fint riven
  • 1
    dl dl
    neutral olja, t ex majsolja
parmesanost, gärna vällagrad
salt och peppar

Caesarsallad med bacon och kyckling
Krutonger:

Lägg rivet eller skuret bröd på en plåt. Ringla över olivolja, salta och peppra. Stek eller ugnsrosta tills gyllenbruna, 175-200 grader i 10-15 min.

Caesardressing:

Lägg ägget i sjudande vatten och koka det i 3 minuter. Ta upp det och spola det med kallt vatten. Dela ägget och skrapa ur det ur skalet med en tesked direkt ner i en matberedare (eller använd mixer eller elvisp). Kör bara precis så länge att ägget går sönder. Häll i vinäger, sardeller, senap, salt, peppar och vitlök. Låt allt blandas en kort stund. Sätt på matberedaren igen och tillsätt oljan långsamt i en fin stråle så att dressingen tjocknar till majonnäsliknande konsistens.

Montering:

Gör klart krutonger, dressing, stek bacon och kyckling. Dela varje kycklingdel i två. Dela romansalladen och spara de mindre bladen hela och dela de större. Dressa dem med dressingen. Fördela salladen på stora fat. Fördela kyckling, bacon, krutonger och parmesan över salladen. Servera direkt.