Annons:

Buffémat Fågel

Caesardressing

Ingredienser

  • Caesardressing:
  • 1
    st st
    ägg
  • 1
    msk msk
    vitvinsvinäger
  • 3
    st st
    sardeller, mosade
  • 1
    tsk tsk
    dijonsenap
  • 1
    krm krm
    salt
  • ½
    krm krm
    nymald svartpeppar
  • ½
    st st
    vitlöksklyfta, finhackad
  • 1
    dl dl
    majsolja

Lägg ägget i sjudande vatten och koka det i 3 minuter. Ta upp det och spola det med kallt vatten. Dela ägget och skrapa ur det ur skalet med en tesked direkt ner i en matberedare (eller använd mixer eller elvisp). Kör bara precis så länge att ägget går sönder. Häll i vinäger, sardeller, senap, salt, peppar och vitlök. Låt allt blandas en kort stund. Sätt på matberedaren igen och tillsätt oljan långsamt i en fin stråle så att dressingen tjocknar till majonnäsliknande konsistens.