Annons:

Bakat

Bullar med rabarber- och mandelmassefyllning

Ingredienser

  • Bullar med rabarber- och mandelmassefyllning, ca 36 bullar
  • 150
    gram gram
    smör
  • 1
    msk msk
    kardemummakärnor
  • 5
    dl dl
    mjölk
  • ½
    tsk tsk
    salt
  • 1
    dl dl
    strösocker eller vit sirap
  • 1
    st st
    ägg
  • 50
    gram gram
    jäst (gärna för söta degar)
  • 15
    dl dl
    vetemjöl ( 840-900 g)
  • Fyllning:
  • 75
    gram gram
    smör, rumsvarmt
  • 250
    gram gram
    mandelmassa, riven
  • 1
    dl dl
    raberbersylt
  • Rabarbersylt:
  • 670
    gram gram
    rabarber, i bitar
  • 340
    gram gram
    syltsocker
  • ½
    tsk tsk
    ekologiskt vaniljpulver
ägg till pensling

pärlsocker

Bulldeg:

Smält smöret. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Blanda ner mjölk, salt, socker, kardemumma och ägg i smöret. Låt det bli fingervarmt. Finfördela jästen i en bunke och häll degspadet över. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Jäs under duk i 45 min.

Rabarbersylt:

Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka på svag värme till sylt. Låt svalna.

Fyllning:

Blanda smör, mandelmassa och sylt. Bulldeg: Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en ganska tunn rektangulär kaka. Bred på fyllningen och vik kakan dubbelt från långsidan. Skär ca 18 remsor (2 cm breda) av varje kaka. Gör ett ev. ett längsgående snitt i varje remsa. Tvinna remsorna och gör en lös knut, se till att ändarna hamnar under bullen. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och jäst 40 min. Sätt under tiden ugnen på 250 grader. Pensla snurrorna med ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 8 min. Låt svalna på galler.