Annons:

Fisk kallskuret lax sallad sås Skaldjur Småplock Tillbehör

Brynt äggkräm från Färna

Brynt äggkräm är ett perfekt tillbehör till matjessill, gravad eller rökt lax. Du kan också använda den som en dressing till sallad.

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 1
    dl dl
    Brynt smör
  • 1
    dl dl
    Crème fraiche
  • 1
    dl dl
    Äggulor (6-7 st)
Beroende på vad du ska krämen till kan det räcka till fler personer,

Brynt äggkräm från Färna är ett perfekt tillbehör till matjessill och gravad eller rökt lax eller som en dressing till sallad.

Så här gör du:

Bryn smöret, låt det brynta proteinet i smöret vara kvar. Rör ned crème fraichen och äggulorna i det brynta smöret. Låt detta sjuda på svag värme i en tjockbottnad kastrull, gärna i ett vattenbad (det ger dig bättre kontroll över krämen), tills krämen tjocknat och blivit krämig. Den ska bli ungefär som en majonnäs i konsistensen. Låt svalna och häll upp den i en spritspåse.

Spritsa på lagom mängd på fisken, på mackan eller i salladen. Krämen håller flera dagar i kylen.

Receptet kommer från Inga-Lena Eriksson (köksmästare och sommelier), Färna Herrgård & spa.