Annons:

Bakat Choklad

Brownies med knäck

Ingredienser

  • Brownies med knäck:
  • 250
    gram gram
    mörk choklad (70 %)
  • 250
    gram gram
    smör, rumsvarmt
  • 2
    dl dl
    socker eller råsocker
  • 3
    st st
    ägg
  • 1
    st st
    äggula
  • 1
    dl dl
    vetemjöl
  • 1 ½
    dl dl
    kakao
  • ½
    tsk tsk
    bakpulver
  • 1
    krm krm
    salt
  • 15
    st st
    knäck

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen och smält 200g över vattenbad eller i mikrovågsugn. Vispa smör och socker mjukt och fluffigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och äggulan. Vispa kraftigt mellan varje ägg. Rör ner den smälta chokladen. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Rör försiktigt ihop till en smet. Tillsätt resten av den hackade chokladen. Grovhacka knäcken. Blanda ner den i smeten. Bred ut smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20 x 25 cm. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills smeten har stannat och inte känns rinnig, men kakan ska inte heller vara helt torr. Låt kakan svalna och skär den sedan i bitar.