Annons:

Avec/digestif Bakat Choklad Dessert

Brownie med rödbeta

En mörk saftig kaka med smak av choklad bakad med rödbeta

Ingredienser

  • Brownie
  • 250
    gram gram
    smör
  • 250
    gram gram
    mörk choklad
  • 3
    st st
    ägg
  • 250
    gram gram
    socker
  • 250
    gram gram
    vetemjöl
  • ½
    tsk tsk
    bakpulver
  • 250
    gram gram
    rödbeta, kokt, skalad och riven

Smält smör och choklad i vattenbad. Vispa ägg och socker. Tillsätt chokladblandningen, mjölet och bakpulvret. Rör till en jämn smet och blanda till sist ner rödbetan. Häll smeten i en form, ca 20 * 20 cm (går bra att dubbla receptet för en större form), klädd med bakplåtspapper och grädda i 180 grader i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna och toppa eventuellt med chokladkräm.

Chokladkräm
2,5 dl florsocker
75 g smör, rumsvarmt
1 ägg
125 g mörk choklad
Vispa rumsvarmt smör, ägg och siktat florsocker till en jämn smet. Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Blanda chokladen med smörblandningen. Spritsa krämen på rödbetsbrownien.