Annons:

Bakat Choklad

Brownie med chokladfudge

Ingredienser

  • Brownie med chokladfudge, ca 20 st:
  • 150
    gram gram
    smör
  • 3
    dl dl
    socker
  • 4
    st st
    ägg
  • 2 ½
    dl dl
    vetemjöl
  • 1
    dl dl
    kakao
  • ½
    tsk tsk
    bakpulver
  • ½
    tsk tsk
    vaniljsocker
  • 75
    gram gram
    mörk choklad, hackad
  • 75
    gram gram
    rostade och hackade hasselnötter
  • Fudge:
  • 30
    gram gram
    smör
  • 75
    ml ml
    farinsocker
  • 5
    msk msk
    vispgrädde
  • 1
    dl dl
    kakao
  • 3
    dl dl
    florsocker

Brownie:

Sätt ugnen på 175°C. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda samman vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och rör ner. Vänd till sist ner chokladen och nötterna. Bred ut smeten i bakpappersklädd form 20×30 cm. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna på galler.

Fudge:

Värm smör, socker, grädde och kakao under omrörning tills allt har smält. Sikta ner florsockret i en skål och rör ner chokladröran tills det blir en fluffig smet. Bred fudgen på den avsvalnade kakan. Låt svalna och skär i bitar vid servering.