Annons:

Bakat Choklad

Brownie i långpanna

Ingredienser

  • Brownie 1 långpanna
  • 750
    gram gram
    smör
  • 10
    dl dl
    socker
  • 5
    dl dl
    kakao
  • 10
    tsk tsk
    vaniljsocker
  • 10
    st st
    ägg
  • 10
    dl dl
    vetemjöl

Smöra och bröa en långpanna eller klä den med bakplåtspapper. Smält smöret i en stor kastrull och dra av från värmen. Tillsätt kakao, socker och vaniljsockret. Blanda sedan i ett ägg åt gången. Sikta ner mjölet i smeten och vänd sedan ner det med stora tag. Häll smeten i en långpanna och baka av i ugnen på 165 grader i ca 15-17 min.

Det går utmärkt att vända ner olika smaksättningar t ex rostade jordnötter, kola, marshmallows m.m. Den går även kanon att frysa in i mindre bitar. Jag brukar använda brownie som garnityr på många av mina desserter. Hoppas det ska smaka.