Annons:

Tapas

Breasola med auberginecrème och tomatsofrito

Ingredienser

  • Auberginecrème:
  • 1
    st st
    aubergine
  • 3
    msk msk
    olivolja
  • 1
    klyfta klyftor
    vitlök, finhackad
  • 2
    tsk tsk
    citronjuice, pressad
  • Tomatsofrito:
  • 1
    st st
    vitlöksklyfta
  • ½
    st st
    gul lök
  • 2
    st st
    tomater
  • 1
    msk msk
    basilika, finstrimlad
salt
olivolja
socker
16 skivor bresola

Auberginecrème:

Värm ugnen till 190 grader. Dela auberginen på längden och skär 1 cm djupt rutmönster på auberginens snittyta. Lägg auberginen med snittytan uppåt i en ugnsfast form. Blanda 1 msk olivolja med finhackad vitlök och ringla vitlöksoljan över auberginen. Ugnsbaka i ca 45 min eller tills auberginen är mjuk. Dra bort skalet från auberginen och mixa köttet med 2 msk olivolja och citronjuice. Smaka av med salt och låt svalna.

Tomatsofrito:

Skålla och skala tomaterna. Skala och finhacka vitlök och lök, fintärna tomaterna. Fräs löken mjuk i olivolja i en vid kastrull. Häll i tomaterna och koka ihop till en kompott. Smaka av med salt, socker och basilika.

Lägg ut bresolan på 4 tallrikar och ringla över lite olivolja. Lägg på auberginecrèmen och tomatsofritton. Servera gärna med crostini.