Annons:

Fisk Skaldjur Soppa

Bouillabaisse

Ingredienser

  • Bouillabaisse:
  • 2
    st st
    morötter, grovt skivade
  • ½
    st st
    purjolök, grovt skivad
  • 1
    st st
    gul lök, grovt skivad
  • 1
    st st
    fänkål, grovt skivad
  • 2
    st st
    vitlöksklyftor, hackade
  • 1
    msk msk
    olivolja
  • ½
    st st
    kuvert saffran
  • 8
    dl dl
    vatten
  • 2
    st st
    fiskbuljongtärningar
  • 3
    dl dl
    vitt vin
  • 1
    burk burkar
    hela körsbärstomater (400 g)
  • ½
    tsk tsk
    torkad timjan
  • 400
    gram gram
    torskfilé
  • ½
    st st
    musslor i nät, frp
  • 200
    gram gram
    skalade räkor
salt
svartpeppar

Fräs grönsakerna i olivoljan tillsammans med saffran. Tillsätt vatten, fiskbuljong, vitt vin, tomater och timjan. Sjud i 10-15 min. Skär under tiden fisken i 2×2 cm stora bitar. Borsta musslorna, Tillsätt fisken och musslorna. Sjud ca 5 min tills musslorna öppnat sig. Vänd sist ner räkorna. Smaka av med salt och peppar.

Servera med aioli och frasiga oststänger.