Fisk
Skaldjur
Soppa
Bouillabaisse
Ingredienser
- Bouillabaisse:
-
2stmorötter, grovt skivade
-
½stpurjolök, grovt skivad
-
1stgul lök, grovt skivad
-
1stfänkål, grovt skivad
-
2stvitlöksklyftor, hackade
-
1mskolivolja
-
½stkuvert saffran
-
8dlvatten
-
2stfiskbuljongtärningar
-
3dlvitt vin
-
1burkhela körsbärstomater (400 g)
-
½tsktorkad timjan
-
400gramtorskfilé
-
½stmusslor i nät, frp
-
200gramskalade räkor
salt
svartpeppar
svartpeppar
Fräs grönsakerna i olivoljan tillsammans med saffran. Tillsätt vatten, fiskbuljong, vitt vin, tomater och timjan. Sjud i 10-15 min. Skär under tiden fisken i 2×2 cm stora bitar. Borsta musslorna, Tillsätt fisken och musslorna. Sjud ca 5 min tills musslorna öppnat sig. Vänd sist ner räkorna. Smaka av med salt och peppar.
Servera med aioli och frasiga oststänger.