Annons:

Grönsaker/Vegetariskt Vegan

Bönpasta med rostad aubergine, sesamfrön & västerbottenost

Bönpasta med rostad aubergine, sesamfrön & västerbottenost är ett exempel på piffigare vardagsmat!

Ingredienser

Vid helt vegansk variant; byt ut västerbottenosten mot valnötter

Skala och dela aubergin och gullök i mindre bitar. Lägg allt på en plåt med generöst med utrymme. Häll på olivolja,  pressa vitlöken och salta, rör om och massera in allt ordentligt. Tänk på att aubergine suger åt sig olja, så snåla inte!
Rosta nu blandningen i ugnen på 200 grader och rör om var 10:ende minut tills auberginen är ordentligt mjuk och har fått en gyllene yta, det tar omkring 20-30 minuter.

Rosta under tiden sesamfröna i torr panna med ett vakande öga tills de fått en gyllene färg och börja knäppa och sprätta i pannan.

När aubergine- och lökmixen är klar, häller du på kidneybönorna. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Sänk ugnen till 50 grader låt plåten stå kvar i värmen till strax innan servering.

Koka bönpastan i lättsaltat vatten. När pastan är klar slår du av vattnet och häller tillbaka pastan i kastrullen. Slå i grädden och låt pastan få ett snabbt uppkok.

Serveras sedan pastan med aubergine-, lök- och bönröran, toppat med grovt riven västerbottenost (eller valnötter för er som vill äta helt vegan) samt toppa med rostade sesamfrön.