Annons:

Grillat Vilt

Boerewurs

Sydafrikansk korv av Anders Levén

Ingredienser

  • Boerewurs
  • 1 ½
    kg kg
    vildsvin
  • 1 ½
    kg kg
    dovvilt
  • ½
    kg kg
    vildsvinsfett
  • 60
    gram gram
    nitritsalt (färdigblandat med kokssalt)
  • ½
    dl dl
    rödvinsvinäger
  • 2
    klyfta klyftor
    vitlök
  • 2
    msk msk
    Worcestersås
  • 1
    dl dl
    potatismjöl
  • 10
    gram gram
    mald svartpeppar
  • 15
    gram gram
    koriander
  • 3
    gram gram
    mald muskot
  • 3
    gram gram
    mald timjan
  • 1
    gram gram
    malda nejlikor
  • 3
    gram gram
    malda lagerblad
chiliflakes
fjälster ca 10 meter

Salta köttet dagen innan och förvara i kylen övertäckt. Mal allt grovt och blanda för hand med övriga ingredienser. Trä fjälstret (lamm- eller svintarm) på korvhornet. Fyll fjälstret med korv­smeten. Stoppa inte för hårt. Dela av vid lämplig längd genom att sno av korven eller genom att binda, t ex med steksnöre. Gör om möjligt en lång korv om ca fem meter och rulla till en spiral. Använd sedan ett klämgaller och lägg korven som en stor snäcka och grilla långsamt över en kolbädd.