Grillat
Vilt
Boerewurs
Sydafrikansk korv av Anders Levén
Ingredienser
- Boerewurs
-
1 ½kgvildsvin
-
1 ½kgdovvilt
-
½kgvildsvinsfett
-
60gramnitritsalt (färdigblandat med kokssalt)
-
½dlrödvinsvinäger
-
2klyftorvitlök
-
2mskWorcestersås
-
1dlpotatismjöl
-
10grammald svartpeppar
-
15gramkoriander
-
3grammald muskot
-
3grammald timjan
-
1grammalda nejlikor
-
3grammalda lagerblad
chiliflakes
fjälster ca 10 meter
fjälster ca 10 meter
Salta köttet dagen innan och förvara i kylen övertäckt. Mal allt grovt och blanda för hand med övriga ingredienser. Trä fjälstret (lamm- eller svintarm) på korvhornet. Fyll fjälstret med korvsmeten. Stoppa inte för hårt. Dela av vid lämplig längd genom att sno av korven eller genom att binda, t ex med steksnöre. Gör om möjligt en lång korv om ca fem meter och rulla till en spiral. Använd sedan ett klämgaller och lägg korven som en stor snäcka och grilla långsamt över en kolbädd.

Anders Léven