Annons:

Soppa

Blomkålssoppa med bacon och rostad lök

Ingredienser

  • Blomkålssoppa med bacon och rostad lök 8 port á 4,5 dl
  • 2
    st st
    blomkålshuvud, ca 600 g/st
  • 2
    st st
    gula lökar
  • 1
    tsk tsk
    olja
  • 2
    st st
    buljongtärningar
  • 16
    dl dl
    vatten
  • 2
    tsk tsk
    salt
  • 4
    dl dl
    matlagningsgrädde eller hälften grädde och hälften mjölk
  • 1
    krm krm
    cayennepeppar
  • 2
    msk msk
    vitvinsvinäger
  • 3
    st st
    baconpaket
  • 1
    dl dl
    rostad lök

Skär blomkålen i bitar men spara ca 2 dl små buketter till garnering. Skala och hacka löken. Fräs den och blomkålen i oljan i en gryta. Tillsätt buljong, vatten och salt. Låt koka i ca 15 min eller tills blomkålen är mjuk. Mixa blomkålen med mixerstav till en slät soppa. Tillsätt grädden och smaksätt med cayennepeppar och vinäger. Smaka av med salt. Strimla bacon och stek det knaprigt i stekpanna, låt det rinna av på hushållspapper. Toppa soppan med små blomkålsbuketter, bacon och rostad lök.