Annons:

Brunch

Blomkålspuré, stekt falukorv och sparris med brynt smör och rostad mandel

Ingredienser

  • Puré:
  • 1
    st st
    stort blomkålshuvud, i bitar
  • Korv:
  • 600
    gram gram
    god falukorv, i skivor
  • Sparris:
  • 2
    st st
    buntar grön sparris
Puré:
mjölk, grädde eller créme fraiche
smör
salt
peppar

Sparris:
smör, brynt
flagad mandel, rostad

Koka blomkålen i saltat vatten (eller buljong om mer smak önskas) tills den är mjuk rakt igenom. Häll av vattnet och mixa sönder kålen med en stavmixer eller i assistent. Smaksätt purén med mjölk, smör, salt och peppar.

Stek korven och bryn smöret samtidigt i en kastrull.

Tvätta sparrisstänglarna i kallt vatten, skala och skär eventuellt bort någon centimeter nedtill. Välj en kastrull som är tillräckligt stor så att stänglarna kan ligga i hela sin längd. Koka upp vatten och salta, man kan även lägga i lite socker och en klick smör. Beroende på hur tjocka stänglarna är kokas dem mellan 8 – 15 minuter, prova med en sticka, koka dem inte för mjuka.

Servering: Lägg upp purén, korven och sparrisen på tallrikar. Häll över brynt smör och mandel.