Fisk
Blomkålspuré med frasig strömming fylld med färskost, citron och timjan
Ingredienser
- Blomkålspuré:
-
1lvatten
-
2stgrönsaksbuljongtärningar eller motsvarande fond
-
1kgblomkål, i bitar
-
20gramsmör
-
3mskgrädde
-
½tsksalt
-
½tsksvartpeppar
- Strömming:
-
100gramphiladelphiaost
-
½stcitron, rivet skal
-
300gramströmmingsflundra
-
1dlgrovt rågmjöl
-
1dlpanko eller ströbröd
salt
timjan, repade blad efter smak
peppar
smör till stekning
timjan, repade blad efter smak
peppar
smör till stekning
Blomkål:
Koka upp vatten och buljongtärningar, lägg i kålen och koka tills den är mjuk, 3-5 minuter. Häll av vattnet och mixa kålen slät. Tillsätt smör och grädde under mixningen och smaka av med salt och peppar.
Strömming:
Blanda färskost och citronskal, smaka av med salt och peppar. Klipp av ryggfenorna på strömmingen. Klicka lite philadelphiaröra på ena sidan av strömmingen och vik ihop på längden. Blanda mjöl och stöbröd med salt och peppar. Vänd fisken i paneringen och stek i smör på medelvärme ca 1-2 minuter per sida.