Annons:

Buffémat Tapas Tillbehör

Blinier med nässlor, Kalixlöjrom, gräddfil och gräslök

Ingredienser

  • Blinier med nässlor, Kalixlöjrom, gräddfil och gräslök
  • 15
    gram gram
    jäst
  • 1
    tsk tsk
    salt
  • 2 ½
    dl dl
    mjölk
  • 1
    dl dl
    vetemjöl
  • 1
    dl dl
    bovetemjöl
  • 1
    l l
    löst packade späda nässlor
  • 1
    st st
    äggula
  • 1
    st st
    äggvita
Tillbehör:

Kalixlöjrom eller annan typ av rom

gräddfil

gräslök

gräslöksblommor

Blinier:
Koka upp vatten i en kastrull, blanchera hastigt nässlorna. Häll av vattnet och spola dem med kallt vatten. Krama ur vattnet och hacka dem fint. Rör ut jäst och salt i ljummen mjölk. Tillsätt vetemjöl, bovetemjöl, nässlor och äggula. Vispa smeten jämn och låt jäsa i 30 minuter. Vispa äggvitan hård och vänd ner i smeten. Stek plättarna i smörad plättlagg eller i utstickare.

Montering:
Toppa de nystekta blinierna med en klick gräddfil, Kalixlöjrom, gräslök och gräslöksblommor. Servera direkt!