Annons:

Bakat Dessert

Blank snygg Bärpaj med eller utan sås.

Efter höstens middagar sitter en paj som en smäck. Den här är lätt att göra och lika lätt att äta.

Ingredienser

Sätt ugnen på 200 grader. Börja sedan med pajskalet. Mixa kex och pekannötter i en mixer, se till att det blir smulor av alltihopa. Häll ner i en skål och blanda med resten av ingredienserna. Tumma ut massan i en springform (cirka 22 cm i diameter) Låt sedan formen gå i ugnen i 200 grader i 10 minuter eller tills botten har fått en gyllene färg. Låt den sedan kallna helt medan du gör fyllningen.

Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen till en krämig, fluffig smet. Smaka av med vaniljsocker, florsocker och citronsaft. Kanske behöver du tillsätta något för att få en optimal balans.

När pajskalet är kallt, häller du fyllningen i skalet och lägger bären snyggt ovanpå. Nu skall pajen bli snygg som attan. Lägg röda vinbärsgelén i en liten kastrull och värmer på den tills den blir flytande. Pensla eller häll den flytande gelen över bären och ställ kallt så den stelnar innan du serverar pajen.

Om du vill servera den med sås, så gör du så här:

Vispa äggulor, vanilj och socker vitt och fluffigt i en skål. Vispa grädden till fluffiga toppar i en annan skål. Blanda de tu till en underbar gemenskap som gör gott till vilken paj som helst faktiskt.

Smaklig spis!