Annons:

Bakat

Blåbärspaj

Ingredienser

  • Blåbärspaj:
  • 120
    gram gram
    smör
  • 1
    st st
    ägg
  • 225
    ml ml
    strösocker
  • 225
    ml ml
    vetemjöl
  • 1
    tsk tsk
    bakpulver
  • 200
    gram gram
    blåbär

Sätt ugnen på 175°. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Rör ner smöret. Bred ut smeten i formen.
Strö över blåbären och grädda på nedersta falsen ca 1 timme och 10 minuter. Täck ev med bakplåtspapper. Servera pajen ljummen med vaniljsås. Den går utmärkt bra att frysa.