Dessert
Blåbärskompott med vaniljyoghurt och havresmul
Ingredienser
- Smulor:
-
25gramsmör
-
3msksocker
-
2dlhavregryn
-
1tskstött kardemumma
- Yoghurt:
-
2dltjock naturell yoghurt
-
½tskekologiskt vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
- Kompott:
-
250gramblåbär
-
75mlsocker
-
½stcitron, saften
-
1tskpotatismjöl
florsocker
Kompott:
Koka upp blåbären med socker och citronsaft. Koka ca 1 minut. Rör ut potatismjölet med lite av saften som blir när man värmer blåbären. Se till så att saften inte är för varm. Häll i redningen i den kokande kompotten och rör om. Kompotten ska ha simmig konsistens. Smaka ev. av med mer citron eller socker.
Smulor:
Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt socker, havregryn och kardemumma. Låt allt bli rostat, rör om då och då så att det inte bränns. Lägg på plåt eller fat för att svalna.
Yoghurt:
Blanda ihop och smaka av med florsocker.
Montering:
Varva havresmul, yoghurt och blåbärskompott i 4 glas eller skålar. Servera genast.