Annons:

Dessert

Blåbärskompott med vaniljyoghurt och havresmul

Ingredienser

  • Smulor:
  • 25
    gram gram
    smör
  • 3
    msk msk
    socker
  • 2
    dl dl
    havregryn
  • 1
    tsk tsk
    stött kardemumma
  • Yoghurt:
  • 2
    dl dl
    tjock naturell yoghurt
  • ½
    tsk tsk
    ekologiskt vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
  • Kompott:
  • 250
    gram gram
    blåbär
  • 75
    ml ml
    socker
  • ½
    st st
    citron, saften
  • 1
    tsk tsk
    potatismjöl
florsocker

Kompott:

Koka upp blåbären med socker och citronsaft. Koka ca 1 minut. Rör ut potatismjölet med lite av saften som blir när man värmer blåbären. Se till så att saften inte är för varm. Häll i redningen i den kokande kompotten och rör om. Kompotten ska ha simmig konsistens. Smaka ev. av med mer citron eller socker.

Smulor:

Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt socker, havregryn och kardemumma. Låt allt bli rostat, rör om då och då så att det inte bränns. Lägg på plåt eller fat för att svalna.

Yoghurt:

Blanda ihop och smaka av med florsocker.

Montering:

Varva havresmul, yoghurt och blåbärskompott i 4 glas eller skålar. Servera genast.