Annons:

Bakat Dessert

Biscotti med smak av kaffe och choklad

Enligt initierade källor stavas dessert, Vin Santo och biscotto i Toscana. Här hittar du recept på skorpan!

Ingredienser

  • Choklad- och kaffebiscotti
  • 150
    gram gram
    Smör
  • 2
    dl dl
    Ljust muscovadosocker,
  • 3
    st st
    Ägg
  • 8
    dl dl
    Vetemjöl
  • 2
    tsk tsk
    Bakpulver
  • 2
    msk msk
    Starkt kaffe typ espresso
  • 100
    gram gram
    Rostade hasselnötter, hackade grovt
  • 100
    gram gram
    Chokladknappar, eller hackad choklad

Vispa rumsvarmt smör och socker fluffigt och vitt, tillsätt äggen, ett i taget. Blanda samman mjöl och bakpulver rör sedan ned det i smörfluffet. Grovhacka nötterna och chokladen och vänd ner dem tillsammans med kaffet. Rör nu tills du har en slät välblandad deg.

Rulla till tre längder och lägg dessa på en plåt, platta till dem något. Grädda längderna i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Tag plåten ur ugnen och skär längderna diagonalt i två cm breda bitar. Ställ tillbaka plåten och grädda ytterligare 15 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt skorporna stå och mysa i eftervärmen tills de är genomtorra. De här skorporna serverar man gärna till ett glas Vin Santo, kika hos Sofia Ander för tips om detta vin.