Annons:

Brunch Buffémat Fågel Grillat

Biffar på kycklingfärs med tryffel

Enkla biffar med lyxig tryffel

Ingredienser

  • Kycklingbiffar med tryffel
  • 500
    gram gram
    kycklingfärs
  • 1
    st st
    ägg
  • 1
    dl dl
    vispgrädde
  • 1
    msk msk
    riven tryffel
  • 3
    tsk tsk
    tryffelolja
  • 1
    st st
    gul lök, liten
  • 1
    st st
    vitlöksklyfta
  • ½
    tsk tsk
    salt
  • 3
    krm krm
    vit- eller svartpeppar
  • 2
    dl dl
    panko
  • 2
    msk msk
    olja
  • 1
    msk msk
    smör

Börja förbereda önskade tillbehör. Skala och hacka lök fint. Blanda lök, pressad vitlök, salt och peppar med kycklingfärsen i en bunke. Tillsätt ägg samt tryffel och tryffelolja, blanda till en jämn färs med en slev. Montera sakta ner grädden under omrörning. Stek en liten provbiff och smaka av färsen med salt och peppar. Smörj händerna med lite olja och forma fyra stora biffar eller åtta mindre och lägg upp på en ströbröad bricka. Värm en stekpanna och bryn biffarna, på medelhög värme, i olja och smör 3-4 minuter på varje sida. Sänk värmen samt stek ca 5 min till så att kycklingfärsbiffarna blir genomstekta. Servera biffarna med valfria tillbehör som till exempel grillad sparrisbroccoli och ramslökskryddad grädde.