Annons:

Husmanskost Nötkött

Biff Rydberg på lövbiff med vitlökssmör

Ingredienser

  • Biff Rydberg på lövbiff:
  • 600
    gram gram
    lövbiff, strimlad
  • 2
    st st
    gula lökar, finhackade
  • 8
    st st
    medelstora potatisar, skalade
  • Vitlökssmör:
  • 100
    gram gram
    smör, rumsvarmt
  • ½
    tsk tsk
    salt
  • 2
    st st
    vitlöksklyftor, pressade
  • ½
    kruka krukor
    persilja, hackad
smör och olja till stekning
salt
peppar

Rör ihop alla ingredienser till vitlökssmöret och ställ åt sidan. Skär potatisen i 1 1/2 cm stora tärningar och spola av dem med vatten. Låt dem rinna av ordentligt i ett durkslag. Skär lövbiffen i strimlor. Fräs löken i lite smör utan att den tar färg, salta och peppra en aning. Håll den varm. Stek potatisen i en panna med olja och smör tills den fått vacker färg och är klar. Salta. Ställ potatisen åt sidan. Värm upp en panna till lövbiffen. Den bör vara ganska varm. Dela upp köttet och stek i omgångar så att det inte blir ”kokt”. Lägg i olja och smör och stek lövbiffen hastigt så att den får bra färg. Salta och peppra. Lägg upp köttet med potatisen vid sidan och löken mittemellan på tallrikar. Servera omedelbart med vitlökssmör. Blandad sallad är gott till.