Annons:

Dessert

Belgiska våfflor grundrecept

Ingredienser

  • Belgiska våfflor, ca 8 st:
  • 2
    st st
    ägg
  • 125
    gram gram
    smör
  • 2 ½
    dl dl
    mjölk
  • 2
    dl dl
    vatten
  • 12
    gram gram
    färsk jäst
  • ½
    tsk tsk
    salt
  • 75
    ml ml
    strösocker
  • 2
    tsk tsk
    vaniljsocker
  • 675
    ml ml
    vetemjöl

Separera gulorna från vitorna. Smält smöret, tillsätt mjölk och vatten och värm till vätskan är ljummen, cirka 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan. Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker, vaniljsocker och vetemjöl, rör till en slät smet. Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke, vänd försiktigt ner den i smeten och låt den vila i ca 20 minuter. Värm det belgiska våffeljärnet, pensla det med smält smör och grädda våfflorna i 3-5 minuter. Pudra med florsocker och servera med sylt eller chokladsås och vispad grädde.