Beer can chicken med ranch rub
Ingredienser
- Ranch rub
-
75mltorr mjölkpulver
-
2msktorkad persilja
-
1 ½tsktorkad dill
-
2tskvitlökspulver
-
2tsklökpulver
-
2tsktorkade lökflingor
-
1tskfinmalen svartpeppar
-
1tsktorkad gräslök
-
1tsksalt
-
2tskcitronpeppar
- Beer can chicken med ranch rub
-
1stkyckling, hel
-
100gramsmör
-
1burkölburk med öl, 33 cl
Ranch rub:
Blanda alla kryddor och förvara i en lufttät burk. Ta 2 teskedar och blanda med 1/2 dl majonäs och 1/2 dl gräddfil så har du en ranch dresssing.
Använd kryddblandningen istället för salt och peppar på bl a ugnsstekt potatis och rikligt på beer can chicken.
Beer Can Chicken med Ranch rub:
Smält smöret. Öppna ölburken och stick ner färsk timjan halvvägs ner i den. Häll smöret på kycklingen och gnid in ordentligt. Häll på ranch rub och gnid in ordentligt. ”Sätt” kycklingen på burken med benen neråt. Grilla i 20 minuter på ungefär 120 grader och sen ytterligare 20 minuter i ugnen på 175 grader.
Idén med ölburken är ju att den skall ångas av inuti kycklingen. Du kan efter att kycklingen är färdig använda ölen till ölkokt lök, dvs. bräsera finskuren lök i ölen och koka tills ingen vätska är kvar.
Kycklingen passar bra varm till grillmiddagen och kall till picknicken. Själv tycker jag den är bäst varm direkt från ugnen. Den blir ett samtalsämne vid bordet när den kommer ut ur ugnen.