Annons:

Dessert

Bavaroise med lakrits

Kockens tips från Fredrik Gustafsson - Bavaroise med lakrits som han serverar med citronkaka, rostad choklad och torkad fänkål.

Ingredienser

  • Bavaroise med lakrits:
  • 250
    gram gram
    mjölk
  • 75
    gram gram
    socker
  • 15
    gram gram
    lakritspulver (eller annan torr smaksättning)
  • 80
    gram gram
    äggula
  • 3
    st st
    gelatinblad
  • 230
    gram gram
    grädde

Lägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp mjölk, socker och lakritspulver. Tillsätt gelatinet och låt svalna till ca 35 grader. Vispa grädden lätt och vänd ner i lakritskoket. Spritsa sedan ut i form och frys. Har man tillgång till en paco jet så testa att köra den där i och få ett grymt resultat. Servera gärna med violer, riven choklad och krossad maräng eller som på bilden med citronkaka, rostad choklad och torkad fänkål.