Bakat
Choklad
Dessert
Bästa kladdkakan
Bästa kladdkakan
Ingredienser
- KLaddkaka
-
100gramsmör
-
100gramchoklad mörk hög kvalitet
-
4mskkakao hög kvalitet
-
2stägg
-
2dlströsocker
-
1mskvaniljsocker äkta
-
1stespresso
-
2clcouintreau
-
1 ¼dlvetemjöl
Voila, här har du den perfekta kladdkakan,
avnjutes gärna med ett glas väl utvalt vin.
avnjutes gärna med ett glas väl utvalt vin.
Värm ugnen till 160°C.
Ta en ugnsform ca 15x40cm, smörj och bröa.
Smält smöret och rör ner kakaon fortsätt rör tills den är jämn och fin.
Vispa ägg och socker till en jämn och luftig smet. Vispa ner bakpulvret och sen ner med chokladblandningen och sist i med mjölet.
Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 160°C i 30 minuter.

Fredrik Schelin