Annons:

Bakat Choklad Dessert

Bästa kladdkakan

Bästa kladdkakan

Ingredienser

  • KLaddkaka
  • 100
    gram gram
    smör
  • 100
    gram gram
    choklad mörk hög kvalitet
  • 4
    msk msk
    kakao hög kvalitet
  • 2
    st st
    ägg
  • 2
    dl dl
    strösocker
  • 1
    msk msk
    vaniljsocker äkta
  • 1
    st st
    espresso
  • 2
    cl cl
    couintreau
  • 1 ¼
    dl dl
    vetemjöl
Voila, här har du den perfekta kladdkakan,
avnjutes gärna med ett glas väl utvalt vin.

Värm ugnen till 160°C.
Ta en ugnsform ca 15x40cm, smörj och bröa.

Smält smöret och rör ner kakaon fortsätt rör tills den är jämn och fin.
Vispa ägg och socker till en jämn och luftig smet. Vispa ner bakpulvret och sen ner med chokladblandningen och sist i med mjölet.

Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 160°C i 30 minuter.