Annons:

Buffémat Fågel

Bästa Clubsandwichen

Club Sandwich är en av mina favoritsmörgåsar, här med bland annat grillad kyckling, vitlöksmajo och picklad lök.

Ingredienser

Börja med att pickla löken så här. Skär den i tunna skivor. Under tiden kokar du en 1-2-3 lag på ättika, socker och vatten. Koka ända tills sockret har smält, dra kastrullen av spisen och fös ner kryddor och lök. Låt stå och kallna, lägg resterna i en burk med lock. Det är mumma till så mycket annat än Club Sandwich.

Blanda ihop dressingen av majonnäs, matyoghurt, vitlök och smaka av med salt och peppar. Ställ in dressingen i kylen så smakerna får vila en stund.

Rosta sedan brödet i en stekpanna med, smör, olja och vitlök. Dela alla brödskivor på mitten. Lägg sallad och dressing över ena halvan, den andra skall bli lock. Grilla eller stek kycklingfiléerna i sneda bitar och lägg dem ovanpå dressingen.

Toppa med skivad avokado, tomat och bacon. Salta och peppra generöst. Strö över rödlöken och så en klick dressing. Lägg slutligen på de halva nakna brödskivorna så att du får en snygg dubbelmacka och tryck till lätt – sätt en tandpetare i varje macka så den håller i hop när du skall äta.