Annons:

Grönsaker/Vegetariskt

Bakad kålrot med skum på jordärtsskocka och stekta betor

Pär Stenberg bjuder på en fantastisk vegetarisk rätt med härliga vintergrönsaker.

Ingredienser

  • Bakad kålrot med skum på jordärtsskocka och stekta betor
  • 800
    gram gram
    kålrötter
  • 8
    st st
    rödbetor
  • 2
    dl dl
    gröna linser
  • Skum på jordärtskocka
  • 1
    klyfta klyftor
    vitlök, fint hackad
  • 100
    gram gram
    jordärtsskocka, skalad och hackad
  • ½
    st st
    gul lök, fint hackad
  • 1
    dl dl
    grönsaksbuljong (gärna hemmagjord)
  • 1 ½
    dl dl
    vitt vin
  • 50
    gram gram
    smör
  • 2
    dl dl
    grädde
  • 1
    tsk tsk
    socker
salt
peppar
olivolja
sesamfrön
Kålrot
Skala kålroten och olja in den, salta och peppra den måttligt.
Baka den i form med folie på 100 grader tills den känns klar, ca 4 h. Halvera kålrötterna och håll varma.
Betor
Koka betorna tills de är klara. Låt svalna, gnid av skalet och skär upp dem i den storlek du känner passar dig. Vid servering rosta dem i olja, salt och peppar tills du är nöjd.
Linser
Gå efter receptet på förpackningen. Kokas tills de är klara och kyl ner.
Vid servering, fräs upp dem i ketjap manis, svart risvinägerolja, salt och peppar.
Skum på jordärtskocka
Fräs grönsakerna i smöret på medelhög värme. Tillsätt socker och vitt vin. Sjud på låg temperatur i ca 15 min. Tillsätt grädde och koka ihop. Smaka upp med salt, peppar och eventuell syra. Mixa och skumma.
Sesam
Rosta 2 teskedar sesamfrön i en torr stekpanna, passa noga.
Montering
Toppa gärna med lite torkad ramslök och torkat tomatpulver.

Instagram: @parrastenberg
Facebook: Pär Stenberg
Email: chefstenberg@gmail.com
Företag: Chef Stenberg Mat & Dryck
Tel: 070-291 94 48